Ecologisch zelfbouw huis

Een handige opdrachtgever vroeg onze hulp om een eenvoudig en realistische woning te ontwerpen. Een plan dat geschikt is voor een plan aan de rand van een dorp. Door de smalle kavel hebben we gekozen om een lessenaarsdak toe te passen, eveneens eenvoudig te realiseren. Een carport en wintertuin zorgen voor en speels en harmonieus eindbeeld. 

De wens ontstond om binnen en buiten met elkaar te verbinden, leven op en rond een erf, maar dan in een woonwijk op een compact stukje grond. In plaats van een bergruimte hebben we kasten gesitueerd aan de buitenzijde van het gebouw die in de gevel wegvallen.

Ook de meterkast en technische ruimte zijn van buitenaf te bereiken zodat er een minimale hoeveelheid aan verkeersruimte nodig is in de woning. De woning is een ruimtelijk geheel waar de woonruimte verbonden is met de slaapruimte.