Ecologische Oranjerie woning Elst (Utrecht)

De bouw van de ecologische oranjerie woning in Elst (Utrecht) is in volle gang! Er is een betonnen kelder gemaakt onder de leefruimte. Deze is afgedekt met een strobalen vloer zodat ruimtes los van elkaar geïsoleerd worden. De houtconstructie is helemaal in een werkplaats voorbereid. De vloer- en dakelementen zijn van te voren al gevuld met strobalen. Op dit moment is al het stro geplaatst en is de aannemer bezig met het afwerken van de wanden met leemstuc.

De ecologische oranjerie woning heeft een wintertuin als overgang tussen binnen en buiten. Dit zorgt voor extra leefcomfort. Een fijne veranda op het zuiden, en lichte kamer, een organisch en natuurlijk en gezonde woning. Het ontwerp heeft oog voor de kwaliteiten waarin onderdelen het oude erf zijn meegenomen in de nieuwbouw.

Onze gebouwen worden gemaakt met natuurlijke en ecologische bouwmaterialen zoals stro, hout en leem. De woning is uiteraard gelijkvloers, all generation.

Giesen Architectuur heeft ruim 15 jaar ervaring met bouwen met strobalen.  Hierop ligt de focus op ecologische architectuur, biobased, stralingsvrij, co2 neutraal, 0-energie en met lokale grondstoffen te bouwen. Wij laten ons zoals de Oranjerie woning graag uitdagen in het ontwerpen met natuurlijke materialen! Volg ons ook op facebook en pinterest.