Gebinten schuurwoning Achterhoek

De gebinten schuurwoning Achterhoek met een eiken constructie laat zien hoe je ecologisch én modern kunt bouwen. Door het toepassen van een eiken gebint constructie; komen ambacht, lokaal en milieubewust bouwen samen. De landelijke omgeving van de Achterhoek is een prachtig decor waar het ecologische huis zich naadloos in kan integreren.

De gebinten schuurwoning Achterhoek is zo ontworpen dat je er oud in kunt worden. Slapen en baden op de begane grond; extra slaapruimten op de verdieping. Een mooie grote leefruimte waarin in het ontwerp knusse hoeken zijn gemaakt om je in terug te trekken.

Ook buiten zijn er fijne plekjes gemaakt waar je kunt genieten van het achterhoekse landschap. Zo zorgt een veranda voor aangename beleving, waarvan de constructie is opgebouwd uit geschilde boomstammetjes. Het houten terras versterkt de landelijke en natuurlijke uitstraling van de woning.

Het modern vormgegeven woonhuis is niet gemaakt met strobalen, maar is nagenoeg volledig met natuurlijke materialen gebouwd. Eiken gebinten en gevelbekleding, leemstucwerk en houtvezel isolatie materiaal. Zinken regenkettingen zorgen voor een eenvoudige afvoer van het regenwater.

Ecobouw Salland heeft een prachtige kalkhennep-wand gemaakt als afscheiding tussen de woonruimte en een werkplek. Er is geëxperimenteerd met verschillende kleuren die laag voor laag zijn aangebracht. De wand hoeft niet afgewerkt te worden en wordt zo een kunstwerk in de ruimte.

Een detail waarbij de onderzijde van de dakpannen zichtbaar is. De pannen worden gedragen door geschilde rondhouten lariksstammen; dat een robuust en kloek karakter geeft aan de schuurwoning. De kozijnen zijn door de aannemer zelf gemaakt en met een pen-gat verbinding in elkaar gezet.

 

De opdrachtgever heeft een mooie video gemaakt die de bouw van bovenaf in beeld brengt. Ook de tuin is als een landschap ontworpen waarin de woning land.