Design voor een Moderne Schuurwoning

Een stoere schuurwoning mét een moderne uitstraling; als resultaat voor een woonwens om ecologisch te bouwen. De woning is zorgvuldig ingepast in de omgeving en valt door het groendak terug in het landschap. De kopgevels worden volledig van glas; geplaatst in een prachtige lariks houten pui. Van hieruit kijk je uit over de velden en naar het bos. Vlonders strekken zich uit in het land waarop de schapen het gras op een natuurlijke manier begrazen.

In een langgerekt volume zijn twee woningen gecreëerd die een grote gemeenschappelijke hal delen. De entree kan gebruikt worden om samen te eten, of als werkplek aan huis. Op de overloop is een studieplek gemaakt waar de kinderen rustig kunnen werken maar wel in contact staan met beneden. De twee appartementen kunnen zich afsluiten door grote schuifdeuren dicht te zetten.

Het dubbele woonhuis laat zien hoe je op een leuke manier ruimte met elkaar kunt delen én toch je privacy hebt. Bijkeuken en toilet zijn buiten de dikke strobalen muren gepositioneerd; als aanbouw. Op de verdieping zijn slaapkamers speels ingericht, waardoor er meerdere slaapplekken gecreerd kunnen worden. Een stapelbed-bestee; in een eigen ruimte, en een slaapruimte waarbij kasten de afscheiding vormen. Op deze wijze wordt er compact en eenvoudiger gebouwd, maar kun je er toch op een prettige manier met een dubbel gezin in wonen.

De entreeruimte heeft een natuurlijke uitstraling, met een stamplemen kachel, lariks houten vloerdelen en schuifluiken. Het binnen-buiten gevoel wordt versterkt door het doortrekken van de larikshouten buitengevel, naar binnen toe. Dit is een ruimte waar samen geleefd kan worden; gezellig rondom de haard die het volledige gebouw van warmte kan voorzien.