Patiowoning Groenlo

Een patiowoning Groenlo als oplossing voor een ontwerp-vraagstuk. Een lage goot- en nokhoogte zorgden voor uitdaging bij het ontwerp proces. Door de woning deels te verdiepen is er extra ruimte gecreëerd. Het lage deel van deze woning is multifunctioneel.

De fundering van de Patiowoning bestaat uit een schuimbetonnen laag waarop strobalen geplaatst zullen worden in een houtskelet. Het dak word afgewerkt met staalplaten. Door een breed bouwvlak is er ruimte ontstaan tussen de garage en het woonhuis; een patio zorgt voor een extra leefruimte. Het schetsontwerp is iets aangepast, waarbij het dak om de noordgevel is geknikt. Binnenkort wordt het plan getoond aan de welstand.

Giesen Architectuur & Partners bouwt voort op 20 jaar ervaring met het bouwen van ecologische materialen, zoals strobalen, houtvezel, vlaswol, gelamineerde houtconstructies, schuimbeton, etc…

Ecologisch bouwen wordt architectuur, met zijn karakteristieke detaillering. Dampopen, ademende buitengevels, zonder folies en kunststof. Biobased, stralingsvrij, co2 neutraal, 0-energie en met lokale grondstoffen te bouwen; u bepaalt ons ambitieniveau! 

Wij laten ons zoals de patiowoning graag uitdagen in het ontwerpen met natuurlijke materialen! Volg ons ook op facebook en pinterest