Strobalen B&B de Wandhorst te Gaanderen

strobalen bed & breakfast B&B de Wandhorst Giesen Architectuur bouwen met strobalen

Strobalen B&B de Wandhorst te Gaanderen in de omgeving van Doetinchem. Eén van onze eerste strobalen gebouwen dat al ruim tien jaar in gebruik is. De B&B is een uitgelezen kans om een strobalen gebouw te ervaren. Het volume is als schuur gebouwd, ondergeschikt aan een oude boerderij in het Achterhoekse landschap.

Het dak heeft een riant overstek waardoor er in de zomer geen zon binnen de strobalen B&B valt. In de winter schijnt de zon onder het dak door naar binnen. De grote glazen puien zorgen voor verbinding met buiten; een mooi terras waar vanaf je de omringende weilanden kunt zien.

Bijzonder aan de B&B is dat zowel de begane-grondvloer, de wanden én het dak zijn opgebouwd uit strobalen. Klik op deze link om de bouw te zien op een youtube-video.

strobalen bed & breakfast B&B de Wandhorst Giesen Architectuur bouwen met strobalen

Wilt u zelf eens ervaren hoe het is om in een strobalen huis te slapen? Op de website van de bed en breakfast www.dewandhorst.nl kunt u hierover meer informatie vinden.

 

De bouw van de Wandhorst in beeld; onderstaande video laat de bijzondere bouwwijze zien waarbij zowel in de vloer, wand als in het dak strobalen geplaatst zijn.

En nog een video; sfeerbeelden van na de oplevering.

photographs by Giesen Architecture & B&B de Wandhorst

Gebinten schuurwoning Achterhoek

gebinten schuurwoning achterhoek, biobased houtskelet schuurwoning, houtskelet schuurwoning, schuurwoning, boomstammen, dakpannen, passief bouwen, houtskeletbouw, strobouw, Giesen Architectuur, Doetinchem, Achterhoek, robuust, zelfvoorzienend bouwen, houtskelet, zelfbouw, meebouw, hergebruik, architect, architectuur, groen, ecologisch, natuurlijk, organisch, bio-ecologisch bouwen, modern, wonen, woning, duurzaam, hout gebint, houten gebinten, ruw, robuust, schuurwoning, landelijke woning, licht, stampleem, leemkachel, warm, boeren, boers, erf, gesmoord, eiken gevel, kalkhennep, kalkhennepbouw, gelaagd, aangestampt, gesmoorde dakpan, rondhouten sporen, larikshout, eikenhout, hout, kozijn, licht

De gebinten schuurwoning Achterhoek met een eiken constructie laat zien hoe je ecologisch én modern kunt bouwen. Door het toepassen van een eiken gebint constructie; komen ambacht, lokaal en milieubewust bouwen samen. De landelijke omgeving van de Achterhoek is een prachtig decor waar het ecologische huis zich naadloos in kan integreren.

De gebinten schuurwoning Achterhoek is zo ontworpen dat je er oud in kunt worden. Slapen en baden op de begane grond; extra slaapruimten op de verdieping. Een mooie grote leefruimte waarin in het ontwerp knusse hoeken zijn gemaakt om je in terug te trekken.

Ook buiten zijn er fijne plekjes gemaakt waar je kunt genieten van het achterhoekse landschap. Zo zorgt een veranda voor aangename beleving, waarvan de constructie is opgebouwd uit geschilde boomstammetjes. Het houten terras versterkt de landelijke en natuurlijke uitstraling van de woning.

Het modern vormgegeven woonhuis is niet gemaakt met strobalen, maar is nagenoeg volledig met natuurlijke materialen gebouwd. Eiken gebinten en gevelbekleding, leemstucwerk en houtvezel isolatie materiaal. Zinken regenkettingen zorgen voor een eenvoudige afvoer van het regenwater.

Ecobouw Salland heeft een prachtige kalkhennep-wand gemaakt als afscheiding tussen de woonruimte en een werkplek. Er is geëxperimenteerd met verschillende kleuren die laag voor laag zijn aangebracht. De wand hoeft niet afgewerkt te worden en wordt zo een kunstwerk in de ruimte.

Een detail waarbij de onderzijde van de dakpannen zichtbaar is. De pannen worden gedragen door geschilde rondhouten lariksstammen; dat een robuust en kloek karakter geeft aan de schuurwoning. De kozijnen zijn door de aannemer zelf gemaakt en met een pen-gat verbinding in elkaar gezet.

 

De opdrachtgever heeft een mooie video gemaakt die de bouw van bovenaf in beeld brengt. Ook de tuin is als een landschap ontworpen waarin de woning land.

Biobased Kantoor

Biobased Kantoor schuurkantoor

Biobased kantoor dat onder de rook van Rotterdam gebouwd zal worden. Ons model voor de schuurwoning is hiervoor als aanleiding gebruikt.

De strobouw wanden  van het biobased kantoor worden afgewerkt met leem, kalk en hout geven een stoere maar ook vriendelijke uitstraling aan het gebouw. Buiten de Achterhoek vinden we het leuk om in heel Nederland mooie strobalen gebouwen neer te zetten! We komen graag naar u toe om ter plekke de locatie te bekijken. Zo zijn we nu al actief in de omgeving van Rotterdam, Almere (Oosterwold), Utrecht en Gelderland. Wij hebben in de afgelopen jaren veel expertise opgebouwd om te ontwerpen op landelijke locaties, op erven, bij boerderijen.

Biobased Patiowoning

Patiowoning, biobased, bouwen met strobalen, strohuis, strobalenbouw, strobouw, bouwenmetstrobalen, houtskelet, ecologische architect, orga, giesen architectuur, achterhoek

Een biobased patiowoning als oplossing voor een ontwerp-vraagstuk. Een bestemmingsplan dat een lage goot- en nokhoogte voorschrijft maakte het ontwerp-proces een flinke  uitdaging. De helft van de begane-grond vloer is half verdiept aangelegd. Hierdoor wordt er meer  leefruimte gecreëerd en wordt de woning een ruimtelijk geheel.

De woonruimte van de patiowoning is multifunctioneel in gebruik; de keuken, entree en leefruimte zijn ruim opgezet waardoor het voor meerdere doeleinden geschikt zal zijn. Een horizontaal daklicht maakt het binnenklimaat prettig. Er zit één groot raam op de oostgevel waarvan je uit drie ruimtes naar buiten kunt kijken.

De patiowoning is zoveel mogelijk opgebouwd uit biobased en natuurlijke materialen. Zo wordt fundering van schuimbeton gemaakt. Hierop wordt een (prefab) houtskelet gebouwd dat opgevuld wordt met strobalen en afgewerkt met leem- en kalkstuc. Dakelementen worden eveneens gevuld met stro; hier wordt echter een plaat tegen bevestigd.

Het dak word bedekt met staalplaten met roef; waardoor het de uitstraling van zink krijgt. Doordat het kavel erg breed is; hebben we ruimte gemaakt tussen de garage en het woonhuis waardoor er een tussenruimte ontstaat. Deze patio zorgt voor een extra leefruimte en verbind binnen met buiten.

Levensloopbestendig wonen

Ontwerp waarin je Levensloopbestendig kunt wonen in een strobalen woning. Bij deze woning in Hummelo is een indeling gemaakt die levensbestendig is. Op de begane grond bevindt zich een slaapkamer en badkamer. De woning geschikt is voor elke generatie en elk gebruik.

Ontwerp waarin je Levensloopbestendig kunt wonen in een strobalen woning. Bij deze woning in Hummelo is een indeling gemaakt die levensbestendig is. Op de begane grond bevindt zich een slaapkamer en badkamer. De woning geschikt is voor elke generatie en elk gebruik.

Dit is een modern vormgegeven strobalen woonhuis. Met een levensloopbestendig ontwerp is rekening gehouden met de dikte van de strobalen wanden. Er is gezocht naar een passende moderne stijl die aansluit op het bouwen met strobalen.

Houd de website in de gaten of volg ons op facebook. Binnenkort volgt er meer informatie over de ontwikkelingen.

 

photographs by Giesen Architecture

Strobalenkantoor

De bouw van het strobalenkantoor voor NLGreenlabel van Nico Wissing is opgeleverd. Een duurzame oplossing voor het creëren van extra kantoorruimte. Onze opdrachtgever Nico Wissing streeft naar een  laag energieverbruik en comfortabele werkomgeving. Het strobalenbouw principe heeft de eigenschappen om aan deze vragen te voldoen. De prachtige naturel leemstuc wanden zijn door EcoWonen te Zutphen aangebracht.

 

photographs by Giesen Architecture