Bouw gestart: Vierkantshoeve in Almere Oosterwold

wonen in oosterwold, oosterwold, circulair, almere oosterwold, levensloopbestendig, strobouw, strobalenbouw, bouwen met strobalen, ecologisch bouwen, architectuur, eco architectuur, strawbale buildings, biobased schuurwoning, stro, kalkhennep, zelfbouw, strobouw, bouwen met strobalen, achterhoek, doetinchem, landelijk ecologisch, milieuvriendelijk, natuurlijk, biologisch

Een bijzonder project in Almere Oosterwold, een woongemeenschap waarbij we samen met meerdere opdrachtgevers een ecologisch ontwerp gemaakt hebben. Uitgangspunt is wonen rondom een erf, met woningen, gastenruimtes/B&B en werkplaatsen.

De bouw in Oosterwold is op dit moment in volle gang. Als eerste wordt de bakkerij opgebouwd waarbij binnenkort de strobalen geplaatst worden. De houtconstructie is al gereed.

In dit plan voor Almere Oosterwold richten wij op diversiteit en verscheidenheid van verschillende bouwvolumen. Een gezellige, vrije sfeer waar iedereen zich thuis kan voelen. De gebouwen worden gemaakt met natuurlijke bouwmaterialen zoals stro, hout en leem, maar er worden ook materialen hergebruikt. Oude kozijnen, dakplaten, alles wordt bij elkaar verzameld.

 

In het voorjaar zijn gelamineerde houten spanten geplaatst, waarna de wanden zijn opgetrokken in houtskelet. Het eerste volume van het erf tekent zich mooi af tegen de populieren bosrand. Links maakt het dak een sprong zodat er ruimte ontstaat voor de woonstudio van de bakker.

Het eerste volume, dat van de bakkerij is al bijna gereed. Het stro is geplaatst en wordt aan beide zijden afgewerkt met leemstuc met houten gevelbekleding.

Een heuse kraan zorgt voor een fijne werkomgeving. Timmermannen hebben een houten steiger gemaakt om op het dak te kunnen werken. Een leuk woonerf waar volop gewerkt wordt!

 De binnenzijde van de bakkerij, waarin maar op een klein gedeelte een verdiepingsvloer ligt. Zo ontstaat er een hoge, maar gelijk knusse omgeving die goed aanvoelt.

Vakmanschap zorgt voor fraaie details. Bovenlichten voor een prettige inval van zonlicht in de winter.

In Oosterwold ontstaat zo een mooi, ecologisch maar ook modern boeren erf waar gewerkt zal worden. Heeft u ook plannen om in Oosterwold te gaan bouwen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, we zijn gewend om op afstand te werken!

Retraitecentrum bij Amersfoort

Een ensemble van gebouwen als retraitecentrum bij Amersfoort. In harmonie opgezette nieuw erf dat in het buitengebied bij Amersfoort komt te staan. Het wordt een plek van rust en bezinning, waar natuurlijk materiaalgebruik goed bij aansluit.

Een ensemble van gebouwen als retraitecentrum bij Amersfoort. In harmonie opgezette nieuw erf dat in het buitengebied bij Amersfoort komt te staan. Het wordt een plek van rust en bezinning, waar natuurlijk materiaalgebruik goed bij aansluit.

De gebouwen van het retraitecentrum worden gemaakt met natuurlijke bouwmaterialen zoals stro, hout en leem. De gebouwen zijn  helemaal gelijkvloers, dus voor mindervaliden bereikbaar. Er zijn gemeenschappelijke vertrekken, gastenkamers en een woonhuis gemaakt.

Tiny House plus

Het tiny house plus is een oplossing om kleiner te wonen in een volwaardige woning. Ons nieuw ontworpen tiny house plus voldoet aan alle behoeftes.

Het tiny house plus is een oplossing om kleiner te wonen in een volwaardige woning. Ons nieuw ontworpen tiny house plus voldoet aan alle behoeftes en geeft ruimtelijke kwaliteit.

Maak het ecologische tiny house van jezelf; isoleer de wanden met strobalen, of met andere natuurlijke isolatiematerialen. Het is goed toepasbaar in kalkhennepbouw of met houtwol isolatie. Deze biobased tiny house plus is levensloopbestendige van circa 65m2. Gezond, eenvoudig en gelukkig zijn in een woning die helemaal passend gemaakt wordt.

Het Tiny House + woonhuis is goed toepasbaar bij ontwikkelingen zoals Almere Oosterwold in Almere en het Giel Peetershof in Limburg, de Blauwe Stad. Dit is een standaard model, wat wij helemaal op maat kunnen maken voor uw wensen. Samen maken we uw dromen waar!

Landelijk wonen

Een nieuw ontwerp voor een herinrichting van een boeren erf. Oude schuren worden ingeruild voor woningen; de rood voor rood regeling. Een strobalen schuurwoning als inpassing voor landelijk wonen in de Achterhoek.

Een nieuw ontwerp voor een herinrichting van een boeren erf. Oude schuren worden ingeruild voor woningen; de rood voor rood regeling. Een strobalen schuurwoning als inpassing voor landelijk wonen in de Achterhoek.

We maken diverse varianten om zo de opdrachtgevers mogelijkheden te laten zien om de woning in te delen. Doormiddel van een uitgewerkt 3D model kun je door de woning lopen met het idee van landelijk wonen.

In elke fase van de bouw kunnen we samenwerken met de opdrachtgever; uiteraard voorzien wij de bouwaanvraag tekeningen. Voor opdrachtgevers die zelf willen meebouwen kunnen we ter plaatse uitleg geven over strobouw, welke techniek en constructie het beste kwaliteit geeft aan de woning.

Biobased Kantoor

Biobased Kantoor schuurkantoor

Biobased kantoor dat onder de rook van Rotterdam gebouwd zal worden. Ons model voor de schuurwoning is hiervoor als aanleiding gebruikt.

De strobouw wanden  van het biobased kantoor worden afgewerkt met leem, kalk en hout geven een stoere maar ook vriendelijke uitstraling aan het gebouw. Buiten de Achterhoek vinden we het leuk om in heel Nederland mooie strobalen gebouwen neer te zetten! We komen graag naar u toe om ter plekke de locatie te bekijken. Zo zijn we nu al actief in de omgeving van Rotterdam, Almere (Oosterwold), Utrecht en Gelderland. Wij hebben in de afgelopen jaren veel expertise opgebouwd om te ontwerpen op landelijke locaties, op erven, bij boerderijen.

Biobased Patiowoning

Patiowoning, biobased, bouwen met strobalen, strohuis, strobalenbouw, strobouw, bouwenmetstrobalen, houtskelet, ecologische architect, orga, giesen architectuur, achterhoek

Een biobased patiowoning als oplossing voor een ontwerp-vraagstuk. Een bestemmingsplan dat een lage goot- en nokhoogte voorschrijft maakte het ontwerp-proces een flinke  uitdaging. De helft van de begane-grond vloer is half verdiept aangelegd. Hierdoor wordt er meer  leefruimte gecreëerd en wordt de woning een ruimtelijk geheel.

De woonruimte van de patiowoning is multifunctioneel in gebruik; de keuken, entree en leefruimte zijn ruim opgezet waardoor het voor meerdere doeleinden geschikt zal zijn. Een horizontaal daklicht maakt het binnenklimaat prettig. Er zit één groot raam op de oostgevel waarvan je uit drie ruimtes naar buiten kunt kijken.

De patiowoning is zoveel mogelijk opgebouwd uit biobased en natuurlijke materialen. Zo wordt fundering van schuimbeton gemaakt. Hierop wordt een (prefab) houtskelet gebouwd dat opgevuld wordt met strobalen en afgewerkt met leem- en kalkstuc. Dakelementen worden eveneens gevuld met stro; hier wordt echter een plaat tegen bevestigd.

Het dak word bedekt met staalplaten met roef; waardoor het de uitstraling van zink krijgt. Doordat het kavel erg breed is; hebben we ruimte gemaakt tussen de garage en het woonhuis waardoor er een tussenruimte ontstaat. Deze patio zorgt voor een extra leefruimte en verbind binnen met buiten.

Biobased Schuurwoning

bouwen met strobalen biobased schuurwoning

Voor iedereen die landelijk wil wonen hebben wij nu een biobased schuurwoning ontwikkeld. Dit gebouw is te maken onder hetzelfde principe als ons strobalenhuis; een kant en klaar pakket wat op locatie wordt geleverd. Voor een vast bedrag kunt u bij ons het hele pakket afnemen.

De schuurwoning bestaat natuurlijk uit strobalen als isolatiemateriaal, gebouwd met een houten skelet. Zelfs de verdiepingsvloeren en daken bestaan uit strobalen! Deze woning past goed in een landelijke omgeving en zal wellicht makkelijker door de welstandscommissie komen. De zuidgevel zal bestaan uit een enorme glazen gevel, die de woning van warmte kan voorzien.

Bij de standaardtekeningen is beneden een berging en bijkeuken gesitueerd en zijn er op de verdieping drie slaap/werkkamers plus een badkamer. De achter- of zon-zijde is voorzien van een volledig glazen gevel om zo optimaal gebruik te maken van de warmte van de zon. De intieme loggia die zich aan de voorzijde bevindt kan afgesloten worden door middel van een houten hekwerk.

De afbeeldingen tonen het standaardmodel; echter is het altijd mogelijk om de woning naar uw smaak en wensen aan te passen. Zo is het mogelijk de kamer-indeling te wijzigen of om bijvoorbeeld een slaap- en badkamer op de begane-grond te maken zodat de woning levensloop bestendig is. Neem gerust contact met ons door te mailen naar info@giesen.nl. Of bel naar 0314-325213 als u vragen heeft, of door ons op de hoogte gehouden wilt worden. Langskomen tijdens de architectuurwinkel mag ook altijd!

 

Giesen Architectuur & Partners bouwt voort op 20 jaar ervaring met het bouwen van ecologische materialen, zoals strobalen, houtvezel, vlaswol, gelamineerde houtconstructies, schuimbeton, etc…

Ecologisch bouwen wordt architectuur, met zijn karakteristieke detaillering. Dampopen, ademende buitengevels, zonder folies en kunststof. Biobased, stralingsvrij, co2 neutraal, 0-energie en met lokale grondstoffen te bouwen; u bepaalt ons ambitieniveau! 

Wij laten ons zoals de schuurwoning graag uitdagen in het ontwerpen met natuurlijke materialen! Volg ons ook op facebook en pinterest

 

photographs by Giesen Architecture