Ecologisch bouwen in Elst (Utrecht)

Ecologisch bouwen met strobalen doen we niet alleen in de Achterhoek, maar zo ook Elst, provincie Utrecht. De bouw van de oranjerie woning met wintertuin is in volle gang! Er is een betonnen kelder gemaakt onder de leefruimte.

Deze is afgedekt met een strobalen vloer zodat ruimtes los van elkaar geïsoleerd worden. De houtconstructie is helemaal in een werkplaats voorbereid. De vloer- en dakelementen zijn van te voren al gevuld met strobalen. Op dit moment is al het stro geplaatst en is de aannemer bezig met het afwerken van de wanden met leemstuc.

De ecologische oranjerie woning heeft een wintertuin als overgang tussen binnen en buiten. Dit zorgt voor extra leefcomfort. Een fijne veranda op het zuiden, en lichte kamer, een organisch en natuurlijk en gezonde woning. Het ontwerp heeft oog voor de kwaliteiten waarin onderdelen het oude erf zijn meegenomen in de nieuwbouw.

Tijdens de bouw is gewerkt met strobalen vloerdozen die in een hal zijn geprefabriceerd. Het stro in de wanden is in de bouw aangebracht en aan beide zijde afgewerkt met leemstuc. De gehele buitengevel wordt nog bekleed met hout.

Het effect van de zon is zichtbaar al waarneembaar in het gebouw. De zon rijkt in het najaar tot ver in de plattegrond terwijl het in de zomer uit de woning blijft zodat opwarming wordt voorkomen.

De Oranjerie woning in Elst laat zien dat wij ons graag laten uitdagen in het ontwerpen met natuurlijke materialen! Houd op ons de hoogte op facebook en pinterest voor de laatste ontwikkelingen!

Retraitecentrum bij Amersfoort

Een ensemble van gebouwen als retraitecentrum bij Amersfoort. In harmonie opgezette nieuw erf dat in het buitengebied bij Amersfoort komt te staan. Het wordt een plek van rust en bezinning, waar natuurlijk materiaalgebruik goed bij aansluit.

Een ensemble van gebouwen als retraitecentrum bij Amersfoort. In harmonie opgezette nieuw erf dat in het buitengebied bij Amersfoort komt te staan. Het wordt een plek van rust en bezinning, waar natuurlijk materiaalgebruik goed bij aansluit.

De gebouwen van het retraitecentrum worden gemaakt met natuurlijke bouwmaterialen zoals stro, hout en leem. De gebouwen zijn  helemaal gelijkvloers, dus voor mindervaliden bereikbaar. Er zijn gemeenschappelijke vertrekken, gastenkamers en een woonhuis gemaakt.

Biobased Kantoor

Biobased Kantoor schuurkantoor

Biobased kantoor dat onder de rook van Rotterdam gebouwd zal worden. Ons model voor de schuurwoning is hiervoor als aanleiding gebruikt.

De strobouw wanden  van het biobased kantoor worden afgewerkt met leem, kalk en hout geven een stoere maar ook vriendelijke uitstraling aan het gebouw. Buiten de Achterhoek vinden we het leuk om in heel Nederland mooie strobalen gebouwen neer te zetten! We komen graag naar u toe om ter plekke de locatie te bekijken. Zo zijn we nu al actief in de omgeving van Rotterdam, Almere (Oosterwold), Utrecht en Gelderland. Wij hebben in de afgelopen jaren veel expertise opgebouwd om te ontwerpen op landelijke locaties, op erven, bij boerderijen.