Werkwijze

Het  bouwen van je eigen woning vergt een behoorlijke inspanning. Ieder proces is persoonlijk en daarmee verschillend; onze werkwijze passen we altijd naar uw wens en behoefte aan.

Samenwerking
Werkt u al samen met een architect; maar ziet u ook de meerwaarde van ons bureau in? Wij werken graag samen en kunnen bijvoorbeeld een klein deel van een totale invulling doen. We delen graag onze kennis om ecologisch en met strobalen te bouwen in een prettig samenwerkingsverband.

Persoonlijke benadering
Onze ambitie is om samen met de opdrachtgever zo  goed mogelijk alle wensen en ideeën te realiseren. Een ontwerptraject doen we écht samen met elkaar. We laten ons graag prikkelen; alleen samen komen we tot een mooi plan. We werken veel in 3D uit; zodat je bij ons aan de tekentafel mee direct kunt zien hoe de woning eruit gaat zien. Thuis kun er verder op je gemak door een 3D ontwerp heen ‘lopen’.

Groepen & CPO
Wanneer er sprake is van meerdere opdrachtgevers, bijvoorbeeld met een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO),  kan iedereen persoonlijke begeleiding en advies krijgen. Het programma van eisen kan zo individueel ingevuld worden. Als je tegelijk meerdere woningen kunt ontwerpen en uitvoeren kun je veel ontwikkelkosten besparen.

almere oosterwold, gemeente almere, CPO, omgevingswet, wonen in oosterwold, oosterwold, circulair, almere oosterwold, giel peetershof, levensloopbestendig, strobouw, strobalenbouw, bouwen met strobalen, ecologisch bouwen, architectuur, eco architectuur, eko architect, eco architect, ecologische architectuur, strawbale buildings, biobased schuurwoning, stro, kalkhennep, zelfbouw, strobouw, bouwen met strobalen, achterhoek, doetinchem, landelijk ecologisch, milieuvriendelijk, natuurlijk, bouwen, biologisch, circulair

Wij zijn zowel kleinschalige als grootschaligere ontwikkelen gewend; waarbij onze ecologische bouwwijze zich ook terug laat komen in de amorfe structuren die voor gezellige plekken zorgen.

Schetsfase
Om onze werkwijze aan u te laten zien én om voor u de investeringskosten binnen de perken te laten houden starten we onze samenwerking veelal met een schetsfase overeenkomst. Aan de hand van een standaard ontwerp van onze website of uw eigen programma, referenties of Pinterest moodboard presenteren wij onze eerste gedachten aan de hand van schetsen en een 3D model. Vervolgens krijgt u de gelegenheid het ontwerp te bestuderen en ons van nieuwe input te voorzien. Dit verwerken wij in een bijgesteld ontwerp. Na deze schetsfase heeft u de mogelijkheid of u beslist door te gaan met ons voor een verdere uitwerking van het plan.

Voorbeeld van verschillende schetsopdrachten, die samen met onze opdrachtgever ontwikkeld zijn.

Bouwkosten
Om uw droom te verwezenlijken moet het uiteraard passen binnen uw budget. Voorafgaand van het ontwerpen kunnen we aan de hand van de gewenste oppervlakte, inhoud, uw wensen en afwerkingsniveau al een grove indicatie van de bouwkosten geven. Gedurende het schetstraject kunnen we meer in detail ingaan op de kosten en hier indien gewenst een uitgebreide raming voor maken. Hiervoor kijken we altijd naar recente opgaven van aannemers waardoor de prijzen actueel zijn.

Prefab bouwen
Om de bouwtijd te verkorten en bouwkosten te verkleinen kan een groot gedeelte van de woning al vooraf gemaakt worden. Dit kan met een houtskelet structuur dat al gevuld is met strobalen én voorzien is van een eerste stuclaag aan beide zijden. Het casco kan wind en waterdicht gemaakt worden waarbij er zelfwerkzaamheid mogelijk is in de afwerkingen, het stukadoren of het plaatsen van gevelbekleding.

Zelfwerkzaamheid
Op allerlei manieren is het mogelijk om zelf mee te bouwen aan je woning. Tussen alles zelf doen, of het te laten bouwen door een aannemer is er veel mogelijk. Ongeveer 60% van de bouwkosten is arbeid; door zelf onderdelen te doen kun je flink besparen. Aan de hand van onze kostenraming kun je precies zien hoeveel je per onderdeel zelf kunt doen om je doel haalbaar te maken. Wij coachen en begeleiden het technisch en organisatorisch, u voert het uit.

biobased bouwen met strobalen strobouw giesen biotel achterhoek arink lievelde bouwenmetstrobalen zelfbouw

Tiny Plus Huizen
De wens om op een compact oppervlakte te leven wordt steeds groter; wij hebben hiervoor een aantal standaard ontwerpen gemaakt die laten zien hoe een klein huis ook ruimtelijk kan zijn. Door groter te bouwen dan een tiny house worden de woningen levensloop bestendig en zijn ze voor meer mensen toegankelijk. Ze kunnen voldoen aan het bouwbesluit, dus je kunt ze zien als volwaardig en compleet woonhuis.

Een gezellige sfeer met natuurlijke bouwmaterialen en afwerkingen.

Standaard ontwerpen
We hebben een divers aantal standaard ontwerpen gemaakt waarvan de bouwkosten goed ingeschat kunnen worden. Als er ontwerp is dat al (bijna) helemaal aansluit op uw wensen kunnen we met een korte ontwerpronde het naar uw wens bijstellen. Het ontwerptraject is zo sneller en minder kostbaar.

Variant op het tiny plus huis; waarbij de opdrachtgever zijn eigen plattegrond heeft gemaakt en extra kamers en een entree heeft toegevoegd

 

Referenties en sfeerbeelden van uitgevoerde projecten